ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  «Οι επιλογές μας είναι βιβλία που εντρυφούν στην πραγματική μας ιστορία και όχι σε αυτήν που θέλουν να μας επιβάλλουν»

  Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Δράκος, εκ μέρους των εκδόσεων μας, έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη γα την εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» σχετικά με το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της Λόγχης...

  Οι εκδόσεις «Λόγχη» αποτελούν αναμφίβολα ένα πολύ ποιοτικό σύνολο προσπάθειας, που συνδυάζει με τρόπο ικανοποιητικό την απαίτηση του μέσου αναγνώστη για βιβλία καλογραμμένα και καλαίσθητα με την ανάγκη που έχει – ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες μας – ο τόπος αυτός για παραγωγή εθνικού και πατριωτικού πνευματικού έργου! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο προσωπικά εκτιμούμε πάρα πολύ την προσπάθεια των εκδόσεων «Λόγχη» και των ανθρώπων της, οι οποίοι προσφέρουν πολλά στη σύγχρονη δυσμενή συγκυρία στην ελληνική έρευνα και στα γράμματα του τόπου μας.
  Μιλήσαμε σχετικά με τον κ. Γιάννη Δράκο, εκ μέρους των εκδόσεων «Λόγχη», άνθρωπο ευρυμαθή και με δεδομένες σταθερές απόψεις, ο οποίος και χαίρει της εκτίμησής μας. Επειδή δε ο γράφων θεωρεί ότι πρέπει οπωσδήποτε να προβάλλονται προσπάθειες όπως αυτή της «Λόγχης», αλλά και επειδή τέτοια προβολή αποκτά μια ιδιάζουσα αξία σε εποχές σαν τη δική μας, θελήσαμε να θέσουμε στον κ. Δράκο μια σειρά ερωτημάτων, στα οποία ο συνομιλητής μας είχε την καλοσύνη να μας απαντήσει.

  Το πρώτο θέμα το οποίο φυσικά θέσαμε επί τάπητος είναι αυτό περί του γενικού περιγράμματος των εκδόσεων «Λόγχη». Η σφαίρα στην οποία αυτές κινούνται και κάποια χαρακτηριστικά βιβλία που έχουν εκδοθεί από τον αξιόλογο αυτό εκδοτικό οίκο. Η απάντηση του Γιάννη Δράκου είχε ως εξής:  
  «Κύριε Κωνσταντινίδη, κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσίαση του εκδοτικού μας οίκου μέσα από τις σελίδες της πραγματικά εθνικής και πατριωτικής εφημερίδας σας. Επίσης  εύχομαι σε εσάς, αλλά και στους υπόλοιπους συνεργάτες της εφημερίδας και σε όλους τους Έλληνες ο νέος χρόνος να φέρει υγεία, ευτυχία και εθνική ανάταση!...
  Οι εκδόσεις «Λόγχη» συμπληρώνουν αισίως τα έντεκα χρόνια λειτουργίας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε προβεί στην έκδοση, αλλά και επανέκδοση σαράντα τριών τίτλων  με σκοπό να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό βιβλία τα οποία διαβάζοντάς τα να αισθάνεται υπερήφανος για την καταγωγή του, αλλά και να γίνεται κοινωνός της ιστορίας μας.
  Βέβαια έχουν εκδοθεί και βιβλία για την ευρωπαϊκή ιστορία, κυρίως για την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,  για την φιλοσοφία όπως το «ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ» και το «ΟRΙΕΝΤΑΜΕΝΤΙ» (προσανατολισμοί) του μεγάλου Ιταλού στοχαστή Julius Evola.
  Από τις πρώτες εκδόσεις μας είναι το «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ 1936-1941» και ο όγδοος τόμος του «ΠΙΣΤΕΥΩ» του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
  Το πρώτο είναι μία έρευνα του ιστορικού Μάνου Χατζηδάκη για το πώς ο Ιωάννης Μεταξάς διαβλέποντας τον κίνδυνο του πολέμου προετοίμασε την χώρα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να δοξαστεί από συμμάχους και αντιπάλους.
  Στο δεύτερο βιβλίο ο ίδιος ιστορικός έχει κάνει την επιμέλεια των λόγων και των κειμένων του Γεωργίου Παπαδοπούλου από την 31/12/1971έως την 27/6/1999 όπου προέβη, προ του θανάτου του στην τελευταία του δήλωση, ούτως ώστε να υπάρχει σαν παρακαταθήκη για τους νεώτερους Έλληνες.
  Ξεχωριστή τιμή όμως για εμάς, χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστο τους υπόλοιπους, αποτελεί το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε με έναν άνθρωπο ο οποίος δόξασε τα ελληνικά όπλα τον, αείμνηστο πλέον, Αντιστράτηγο ε. α Μιχαήλ Οικονομάκο.
  Σκοπός μας, όπως σας ανέφερα και στην αρχή της κουβέντας μας, είναι να καταφέρουμε με τις εκδόσεις μας να αποτελέσουμε ένα πατριωτικό μετερίζι για τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νεώτερους ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην προώθηση της ιστορίας μας που τόσο πολύ βάλλετε στις ημέρες μας.   
  Κοσμοθεωρία μας δε, είναι η πίστη στις αιώνιες και ακατάλυτες αξίες του Ελληνισμού, η διατήρηση και η διάδοσή τους»!

  Με τον εκλεκτό μας συνομιλητή κάναμε λόγο και για τις υπόλοιπες επιλογές βιβλίων, στις οποίες προέβησαν οι ομολογουμένως ποιοτικές αυτές εκδόσεις [ και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας που θα μελετήσει τα έργα που έχουν έως σήμερα κυκλοφορήσει]. Μας είπε λοιπόν ο κ. Δράκος και τα κάτωθι που παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον:
  «Όπως σας απάντησα στην προηγούμενη ερώτησή  σας, οι επιλογές μας είναι βιβλία τα οποία εντρυφούν στην πραγματική ελληνική ιστορία μας και όχι σε αυτήν που θέλουν να μας επιβάλλουν.
  Θα σας αναφέρω σαν παράδειγμα το βιβλίο του Κώστα Μισαηλίδη «ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΦΥΛΛΑ», ο οποίος ως πολεμικός ανταποκριτής ακολούθησε τον ελληνικό στρατό στην Μικρασιατική εκστρατεία και έζησε την κατάρρευση του, η οποία δεν μπόρεσε να αποφευχθεί παρά τις ηρωικές προσπάθειες του στρατού μας, και τα γεγονότα που ακολούθησαν με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες που μόνο σε « συνωστισμό» δεν οφείλονταν. Επίσης θα σας αναφέρω την μελέτη του Αντιστράτηγου ε. α Μιχαήλ Οικονομάκου «Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» όπου γίνεται γνωστή η στάση της Αλβανίας απέναντι στην χώρα μας και η συμμετοχή της, με όποιες δυνάμεις διέθετε, στον πόλεμο στο πλευρό των Ιταλών.
  Θα σας πω ακόμα ότι το «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ»,  όπως σας ανάφερα και στην αρχή της συζητήσεως μας, βάζει τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με την προσφορά του Ιωάννη Μεταξά στο έπος του 1940.  Ακόμα έχουν εκδοθεί και επανεκδοθεί μελέτες οι οποίες κάνουν γνωστή την στάση του Κ.Κ.Ε κατά  την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την διάρκεια του λεγόμενου εμφυλίου, ανασκευάζοντας άλλον έναν κατεστημένο μύθο του προηγούμενου αιώνα στην ελληνική ιστορία»…

  Σχετικά δε με τις συνολικότερες εκδηλώσεις, στις οποίες προβαίνουν οι εκδόσεις «Λόγχη», πέραν δηλ. της έκδοσης συγκεκριμένων τίτλων βιβλίων, και οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα, ο Γιάννης Δράκος μας ανέφερε τα εξής:
  «Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να υλοποιήσουμε τους στόχους που προαναφέραμε διενεργούμε παρουσιάσεις βιβλίων στο χώρο του βιβλιοπωλείου της Λόγχης (Πινδάρου 16-20, στο κέντρο της Αθήνας), αλλά και σε διάφορες αίθουσες, όπου μετά το πέρας των εκδηλώσεων γίνεται ανοικτή και ελεύθερη συζήτηση γύρω από τα θέματα του Ελληνισμού. Σας πληροφορώ ότι με αυτόν τον τρόπο ερχόμαστε κοντά με πολλούς Έλληνες πατριώτες οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν πολλά στην πατρίδα μας. Επίσης συμμετέχουμε σε μία συλλογική προσπάθεια ενός ραδιοφωνικού σταθμού στο διαδίκτυο, του «ΑΧΙS RADIO», www.axisradio.gr  όπου είμαστε χορηγοί στην εκπομπή «ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ» που επιμελείται και παρουσιάζει ο συνεργάτης των εκδόσεων μας Νικόλαος Παπαγεωργίου. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 18:00 και έχει σαν θέμα της την παρουσίαση βιβλίων από όλους τους εκδοτικούς οίκους που αξίζει να διαβαστούν. Η εκπομπή δίνει ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα στα ιστορικά μυθιστορήματα αρκετά εκ των οποίων καλυπτόμενα πίσω από το μανδύα της λογοτεχνίας περιλαμβάνουν ανιστόρητα έως και κακοήθη στοιχεία για την ελληνική ιστορία»…

  Ποιος όμως είναι ο στόχος αυτή ειδικά την περίοδο των εκδόσεων «Λόγχη», καθώς και οι προοπτικές που διανοίγονται ενώπιον τους; Ο αγαπητός μας Γιάννης Δράκος μας απάντησε και σε αυτό το ερώτημα άμεσα και χωρίς καμία απολύτως διάθεση υπεκφυγής:
  «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες και να τις πλαισιώσουμε με νέες οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δώσει το απαραίτητο βάρος στην αρχαία αλλά και βυζαντινή ιστορία, και θέλω σε αυτό το σημείο να σας πω ότι θλίβομαι γιατί η μεν αρχαία ιστορία εξευτελίζεται από κάποιους με αστείες θεωρίες, αλλά και από άλλους, πρώην αριστερούς κυρίως, οι οποίοι θέλουν να μας πείσουν ότι οι Έλληνες ήταν διεθνιστές, ειρηνιστές και ένας έκλυτος λαός. Όσο για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν αποτελεί κομμάτι της ελληνικής ιστορίας!
   Προγραμματίζουμε λοιπόν διάφορες ιδεολογικές, ιστορικές, αλλά και πολιτικές ημερίδες στον χώρο των εκδόσεών μας, όπου με την βοήθεια των συμμετεχόντων θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τις πλάνες, ηθελημένες ή όχι που υπάρχουν στην ελληνική ιστορία. Στόχος μας ακόμα είναι να εκδώσουμε μία σειρά με  ιδεολογικές μελέτες, αλλά και με διάφορα θέματα από το σύνολο της ελληνικής ιστορίας.
  Φροντίδα μας θα είναι οι επόμενες εκδόσεις μας να είναι, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, αξιόπιστες και καλαίσθητες, αλλά και το κόστος τους να μην είναι απαγορευτικό για το αναγνωστικό κοινό γιατί πράγματι ζούμε σε δύσκολές εποχές…
  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δώσατε να παρουσιάσουμε  τις εκδόσεις «ΛΟΓΧΗ» στο κοινό της πάντα φιλόξενης «Ελεύθερης Ώρας».


  Παλαιότερα άρθρα
  Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (06) της Ανάκτησης
  Νέα κυκλοφορία: Ο λόγος του Φον Ρίμπεντροπ της 26ης Νοεμβρίου 1941
  Καλή Ανάσταση με Πίστη και Γνώση
  20 Μαρτίου 1947, δολοφονείται από Συμμορίτες ο Πάνος Κατσαρέας ιδρυτής των Ε.Α.Ο.Κ.
  Τα αγαπημένα σου βιβλία με ένα «κλικ» στο σπίτι σου!

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη