Σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου 1822 η γαλανόλευκη καθιερώνεται ως επίσημο σύμβολο των Ελλήνων

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821, προς το τέλος της επαναστατικής χρονιάς που σημάδεψε την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των Ελλήνων, ξεκίνησε στη σημερινή περιοχή της Νέας Επιδαύρου στην Αργολίδα η Πρώτη Εθνική Εθνοσυνέλευση, γνωστή ως Α’ Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου. Οι εργασίες αυτής της Εθνοσυνέλευσης, που άνοιξε τον δρόμο για τη θεσμική ίδρυση του ελληνικού κράτους, ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιανουαρίου του 1822.

Στην Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε (1/1/1822) το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος».

1822: Η A’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καθιερώθηκαν το σχήμα και τα χρώματα – κυανό και λευκό – της πρώτης Ελληνικής Σημαίας.

Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έγραφε 13 Ιανουαρίου 1922 όταν η γαλανόλευκη καθιερώθηκε ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.

Σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου 1822 η γαλανόλευκη καθιερώνεται ως επίσημο σύμβολο των Ελλήνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω