Εκδοτική αντεπίθεση, ενάντια στην παρακμή και τον ζόφο του Ευρωπαϊκού πνεύματος

Αυτήν την περίοδο, μια νέα «πολιτικά ορθή» τηλεοπτική σειρά επιβεβαιώνει τους φόβους που κυκλοφορούσαν. Μετά την «Μεγάλη Αντικατάσταση» ήρθε και η «κουλτούρα της ακύρωσης» και έχει βάλει στο στόχαστρο και τον Tolkien αποδημώντας και ερμηνεύοντας ξανά τα έργα του.

Όλοι γνωρίζουν την τεράστια μυθολογική κληρονομιά του Tolkien και του «The Lord of the Rings», αγνοώντας συχνά την άμεση αναφορά στην τεράστια κληρονομιά των ευρωπαϊκών μυθολογιών. Ο διάσημος φιλόλογος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – ο δημιουργός κόσμων και μια πολιτιστική αναφορά για μια ολόκληρη γενιά εθνικών επαναστατών – ερμηνεύει ξανά την Ιλιάδα και το Beowulf, τα Eddings και τις φανταστικές τοιχογραφίες του, την Edda και την Kalevala, φτιάχνοντας το έργο και την όπερα του μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμφωνία.

Είναι αυτή η πλούσια μυθολογική βάση που φέρνει στο φως ο Armand Berger με το βιβλίο του “Tolkien, η Ευρώπη και η παράδοση, πολιτισμός και φαντασία”. Μια πρωτότυπη και καινοτόμα συμβολή, που μας επιτρέπει τελικά να πλαισιώσουμε το «Τολκενικό» σύμπαν στον απέραντο ορίζοντα της αιώνιου πολιτισμού μας. Το βιβλίο εκδόθηκε από το «Ινστιτούτο Iliade» στην Γαλλία και κυκλοφορεί σε 5 μέχρι στιγμής διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Έτσι δεν θα μπορούσε να λείψει και η ελληνική γλώσσα με αρχή ακριβώς αυτό το βιβλίο που στοχεύει να ανακαλύψει ξανά κάποιος και να ξαναδιαβάσει τον Tolkien, πέρα από το χειρισμούς του «πολιτικά ορθού» και την υστερία της «κουλτούρας ακυρώσεως».

Στα πλαίσια λοιπόν της αντεπίθεσης του Ευρωπαϊκού Πνεύματος. Το «Ινστιτούτο Iliade»ξεκίνησε μια αντεπίθεση, ενάντια στην παρακμή και τον ζόφο του Ευρωπαϊκού πνεύματος, με μια σειρά καταπληκτικών βιβλίων που στοχεύουν ακριβώς αυτό. Να δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο ώστε ο κάθε Ευρωπαίος να μπορέσει να αμυνθεί σε αυτή την οργανωμένη και θανατηφόρα επίθεση. Και στην πατρίδα μας λοιπόν με αρχή αυτό το βιβλίο, ξεκινά μια ενδιαφέρουσα συνεργασία σε συνδυασμό και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για μια κοινή άμυνα του πνεύματος ενάντια στο Σκοτάδι. Σε λίγο καιρό θα παρουσιάσουμε και στην Ελλάδα αυτά τα όπλα.

«Ο Εχθρός δεν θα θριαμβεύσει όσο παραμένει η παράδοση, όσο υπάρχουν όντα στον κόσμο ικανά να κρατήσουν σε απόσταση αναπνοής όλο το βάρος μιας κληρονομιάς.»

Κωνσταντίνος Μποβιάτσος

Εκδοτική αντεπίθεση, ενάντια στην παρακμή και τον ζόφο του Ευρωπαϊκού πνεύματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω