Νέα κυκλοφορία από την Λόγχη: «το Συντεχνιακόν Κράτος»

Προτάσεις που έρχονται από το παρελθόν, συχνά μεταφέρονται αλλοιωμένες ή παραβλέπονται. Φωνές που κάποτε κυριαρχούσαν, σήμερα λοιδορούνται. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι σημαντικό να ανατρέχουμε στις πρωτότυπες πηγές και αντλούμε ψήγματα της αλήθειας, χωρίς αλλοιώσεις. Όχι μόνο για λόγους ιστορικής συνέπειας, μα και για να έχουμε στην διάθεσή μας την δύναμη να βλέπουμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, να μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις, επιδιώκοντας πάντα το βέλτιστο.

Στο ευσύνοπτο αυτό έργο, οι εκδόσεις Λόγχη παρουσιάζουν όχι μονάχα ένα ιστορικό ντοκουμέντο, μια ιστορική παράθεση παρελθοντικών γεγονότων, αλλά και μια εναλλακτική πρόταση διοικητικής και οικονομικής οργάνωσης.

Στις σελίδες που ακολουθούν, ο αναγνώστης θα βρεθεί μπροστά στις βασικότερες έννοιες που συνιστούν  την πολιτική κατεύθυνση των σύγχρονων κρατών και θα εξοικειωθεί με μια κριτική επάνω στα πράγματα, στην οποία σίγουρα δεν είναι συνηθισμένος.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες που προέρχονται από την πολιτική ισχύ συγκεκριμένων τάσεων, παραγκώνισαν και αλλοίωσαν εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες όταν εφαρμόστηκαν, παρουσιάστηκαν λειτουργικώς άψογες και έθεσαν τους λαούς υπό πειθαρχημένη δραστηριότητα.

Παρατίθενται στο μικρό αυτό βιβλίο όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, μια κριτική του κομμουνιστικού και του φιλελεύθερου συστήματος οργάνωσης, καθώς και μια υπό διαφορετική οπτική, παράθεση των εννοιών του κράτους και της συντεχνιακής δομής του. Η θέση του ατόμου μέσα στο σύνολο και οι δυνατότητες για ευτυχή ζωή ενδιαφέρουν τον συγγραφέα και τίθενται σε προτεραιότητα.

Ποιες είναι οι διαφορές των συστημάτων; Ποια η ιστορική προέλευση καθενός από αυτά; Πώς καθίστανται επιτυχή ή ανεπιτυχή μέσω των μεθόδων που χρησιμοποιούν; Σε τέτοιου είδους ερωτήματα δίνονται απαντήσεις και συντηρείται ο γόνιμος διάλογος.

Σήμερα που ο φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός «παίζουν δίχως αντίπαλο», σήμερα που οποιαδήποτε άλλη φωνή καθίσταται γραφική ή φιμώνεται, είναι χρήσιμο οι ιδέες να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα και σε τέτοιο πλαίσιο να πραγματοποιούνται οι πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις.

Είναι σαφές ότι τα θέματα όπως αυτό δεν εξαντλούνται μέσα σε λίγες γραμμές ή σε κάποιες σελίδες. Ωστόσο, ακόμα ένα συνοπτικό και εύχρηστο εγχειρίδιο είναι στην διάθεσή μας, προκειμένου να συνεχίσουμε ένα εποικοδομητικό αντίκρισμα της ιστορίας και του μέλλοντος.

Νέα κυκλοφορία από την Λόγχη: «το Συντεχνιακόν Κράτος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω