Νέα κυκλοφορία: «Σπύρος Σταθόπουλος, o διανοητής της Νέας Δεξιάς στην Ελλάδα»

«Χαρακτηριζόμαστε, λοιπόν, απερίφραστα Εθνικισταί και στρατοπεδεύουμε στους αντίποδες κάθε αριστερισμού. Γι’ αυτό κι’ ο χαρακτηρισμός μας σαν:
Δεξιά. Για να τονίσουμε την πλήρη αντίθεσι μας μ’ οποιαδήποτε «αριστερά»,
μ’ οποιουσδήποτε προδότες, με κάθε λογής καιροσκόπους και λιποτάκτες,
δειλούς και μασκαράδες… Δεν τρέφουμε, λοιπόν, αυταπάτες. Περιμένουμε με ανεξάντλητη ηρεμία και στωικότητα κάθε πλήγμα. Είμαστε ψυχολογικά θωρακισμένοι για την λάσπη που λυσσαλέα θα μας ριχτή… Τους προλαβαίνουμε και τους περιφρονούμε, όσο κι’ αν ξέρουμε πόσο αδίστακτοι είναι. Αναθέματα και κατάρες, αποκαλύψεις και… συντριπτικές μαρτυρίες: Ότι είμαστε χουντομοναρχικοί, φασίστες, νεοταξικοί, ότι, ότι, ότι… Ας μην κουράζονται λοιπόν.
Είμαστε. Ναι είμαστε σε πείσμα τους ότι τους αρέσει.»
Σπύρος Σταθόπουλος

δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από το eshop της Λόγχης

Στο παρόν βιβλίο περιέχονται κείμενα του σύγχρονου Έλληνα διανοητή της Νέας Δεξιάς στην χώρα μας Σπύρου Σταθόπουλου που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» και όχι μόνο και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα.

Τα χρόνια της Ιταλίας, όπου σαν φοιτητής έδινε την μάχη του για το εθνικιστικό κίνημα, την περίοδο στην οποία στρατεύθηκε στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη στον ΛΑ.Ο.Σ, όπου ανιδιοτελώς προσέφερε πάρα πολλά και ανεκτίμητα για να διαγραφεί τελικά από τον πρόεδρο του κόμματος, αφού πριν είχε παραιτηθεί ο ίδιος μη δεχόμενος να γίνει «συνένοχος» της πολιτικής στροφής του κόμματος και του προέδρου του.


Αλλά και πολιτικά και ιδεολογικά κείμενα τα οποία, κάλλιστα, μπορούν να αποτελέσουν έναν «οδηγό» για το σημερινό Εθνικιστικό Κίνημα.

Νέα κυκλοφορία: «Σπύρος Σταθόπουλος, o διανοητής της Νέας Δεξιάς στην Ελλάδα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω