ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία βιβλίου: «Η Μεγάλη Ιδέα στον 21ο Αιώνα», του Γεωργίου Μανωλόπουλου

  Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Λόγχη, το βιβλίο του Γεωργίου Μανωλόπουλου «Η Μεγάλη Ιδέα στον 21ο Αιώνα» έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στο πως πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επιθέσεις, μέχρι τώρα σε λεκτικό επίπεδο που δέχεται από τις όμορες με αυτήν χώρες, αλλά και στο πως θα ανατρέψουμε την πτωτική μας πορεία σαν έθνος.

  Το καινοτόμο του βιβλίου είναι το ότι ο συγγραφέας του δεν περιορίζεται σε απόψεις του τύπου: «οι ξένοι δεν μας υποστηρίζουν», «πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά» και άλλα τέτοια παρόμοια που ακούγονται συχνά. «Πιάνει» το ζήτημα από την βάση του και αναλύει, φέρνοντας παραδείγματα άλλων χωρών, το πώς μπορούμε να γίνουμε ξανά μία υπολογίσιμη δύναμη. Όχι μόνο στην χερσόνησο του Αίμου, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή. Η επιστημονικότητα του πονήματος έγκειται στο ότι οι προτάσεις του συγγραφέα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζονται χρόνο, μέθοδο και, το κυριότερο, συνέχεια και συνέπεια από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Μεγάλο βάρος δίνει, ο συγγραφέας, στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και προτείνει λύσεις επ’ αυτού.

  Λύσεις που, μακροπρόθεσμα φυσικά, θα δώσουν την δυνατότητα στο έθνος μας να μεγαλουργήσει ξανά. Η διαφορά του βιβλίου αυτού με τα υπόλοιπα που κάνουν λόγο για την γεωπολιτική και γεωστρατηγική τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι σημαντική. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μία επιθετική στάση της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων κυρίως.

  Ο Γεώργιος Μανωλόπουλος μας προτείνει τους τρόπους με τους οποίους, μακροπρόθεσμα όπως είπαμε, θα μπορέσουμε να γίνουμε δυνατοί, να αποκτήσουμε συμμάχους και θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια του Ελληνισμού. Ένα άλλο καινοτόμο στοιχείο του βιβλίου είναι ότι δεν καταπιάνεται μόνον με τους καταπιεσμένους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, των Σκοπίων, της ανατολικής Θράκης και των άλλων αλύτρωτων πατρίδων μας. Δίνει το στίγμα της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσουμε και ως προς τις ελληνικές κοινότητες που ζουν σε γειτονικές, και όχι μόνον, χώρες φιλικές προς εμάς όπως η Ιταλία γιατί τα δεδομένα στην πολιτική τις περισσότερες φορές ανατρέπονται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

  Ο συγγραφέας ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και γνωρίζει ότι τέτοιου είδους μεγαλεπήβολα σχέδια χρειάζονται επιμονή, υπομονή και κυρίως οργάνωση και συνεπή διαχείριση από όλες τις κυβερνήσεις. Και το βασικότερο ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν από την μία ημέρα στην άλλη.

  Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς πρέπει να ελιχθεί ο Ελληνισμός στην διεθνή σκακιέρα, ώστε να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης


  Παλαιότερα άρθρα
  Μεγάλο ενδιαφέρον στο περίπτερο της Λόγχης
  4η Αυγούστου – 21η Απριλίου: Συγκριτική μελέτη
  Νέα κυκλοφορία: Η οικονομία στην Νέα Ευρώπη
  Η Λόγχη στην 3η γιορτή Patria
  Ήταν πρώτη του Απρίλη της ΕΟΚΑ η αρχή…

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη