ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία από την Λόγχη: «Το Κ.Κ.Ε. κατά τον πόλεμον του 1940 και την κατοχή»

  Κυρίως από την μεταπολίτευση και μετά, το 1974, η προπαγάνδα των κομμουνιστών για τα γεγονότα του συμμοριτοπολέμου εντάθηκε κυρίως λόγω της παραχώρησης από την καραμανλική Νέα Δημοκρατία του πεδίου δράσης σε τομείς όπως η παιδεία την οποία κατάφεραν να ελέγξουν σχεδόν ολοκληρωτικά. Κύριο μέλημά τους ήταν η παραποίηση των γεγονότων του συμμοριτοπολέμου. Πως θα γινόταν όμως αυτό; Υπήρχαν τα χιλιάδες θύματα, κυρίως αθώα, οι καταστροφές και οι καταχωρημένες από αυτούς στα έντυπά τους γραπτές αποδείξεις της προδοσίας τους σε Μακεδονία και Θράκη.Ένας τρόπος, υπήρχε, τον βρήκαν και τον εφάρμοσαν χρησιμοποιώντας όχι μόνο τους μηχανισμούς προπαγάνδας που διέθεταν αλλά και την ανοχή, που πολλές φορές άγγιζε τα όρια της συνοδοιπορίας, των αστικών κομμάτων.
  Ο τρόπος αυτός ήταν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτοί ήταν οι ήρωες, αν όχι του πολέμου, τουλάχιστον της εθνικής αντίστασης, ότι αυτοί την δημιούργησαν, ότι αυτοί ήταν η ψυχή της. Όλοι οι άλλοι ήταν προδότες ή το λιγότερο άκαπνοι.
  Και το κατάφεραν με την αμέριστη βοήθεια των αστικών κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, κυρίως της κρατικής Ε.Ρ.Τ. όπου σε εκπομπές, όχι μόνον επετειακές αλλά και σε άσχετες με τα γεγονότα ημερομηνίες εκθείαζαν την προσφορά της αριστεράς στην εθνική αντίσταση όπου φυσικά για τις άλλες ανταρτικές ομάδες ούτε λέξη δεν ακουγόταν.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλετε το βιβλίο από εδώ

  Το κατάφεραν επίσης με τις μαζικές εκδόσεις βιβλίων περί αυτού του θέματος από τους στρατευμένους στον κομμουνισμό εκδοτικούς οίκους. Αλλά κυρίως το κατάφεραν με την αμέριστη αρωγή του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας και των λειτουργών, των δασκάλων και των καθηγητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  Υπήρχαν όμως και οι μνήμες από τα εγκλήματα των κομμουνιστών και οι μνήμες αυτές ήταν νωπές. Υπήρχαν άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα, που πρωταγωνίστησαν σε αυτά και βρίσκονταν ακόμα εν ζωή. Κάτι έπρεπε να γίνει. Και έγινε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, καθώς φυσικά και οι χιλιάδες νεκροί, κατασυκοφαντήθηκαν ως συνεργάτες των Γερμανών, ως προδότες και δοσίλογοι.

  Ανάμεσα στους υπερασπιστές και απολογητές των κομμουνιστικών εγκλημάτων της συγκεκριμένης περιόδου βρίσκονται και εκείνοι οι οποίοι μιλούν απλά για έναν «εμφύλιο» πόλεμο στον οποίο οδηγηθήκαμε από τα πάθη μας και την διχόνοια που, ούτως ή άλλως, μας χαρακτηρίζει σαν λαό, σαν Έθνος. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Φυσικά και όχι. Σε πολλές χώρες έχει γίνει εμφύλια σύρραξη στην Ιστορία, μόνο στην Ελλάδα όμως το ένα από τα δύο αντιμαχόμενα μέρη, οι κομμουνιστές, συμμάχησαν με στρατεύματα όμορων χωρών εχθρικών προς εμάς και συμφώνησαν να τους παραχωρήσουν εδάφη μας τα οποία στο παρελθόν απελευθερώθηκαν με το αίμα των στρατιωτών μας.
  Για να πείσουν για το δίκαιο και ανιδιοτελές του αγώνα τους, επιστράτεψαν την λήθη και την προπαγάνδα.

  Επέτυχαν την λήθη, με την σιωπή που αποδέχθηκαν οι αστοί. Κατά τα άλλα η αριστερά στα αμέτρητα και φρικώδη εγκλήματά της έστρεψε την προπαγάνδα της στο τι έπραξαν οι αστοί κατά την διάρκεια του Β’Π.Π. και της κατοχής.
  Οι αριστεροί λοιπόν ξεκίνησαν την προπαγάνδα και την βιομηχανία ψέματος για να πείσουν τους Έλληνες ότι, από την πρώτη στιγμή της κήρυξης του πολέμου επιτέλεσαν, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, το πατριωτικό τους καθήκον. Ότι αυτοί πολέμησαν, αυτοί αντιστάθηκαν, αυτοί έδωσαν το αίμα τους και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
  Σίγουρα έχει εκδοθεί πλήθος βιβλίων, που αναφέρονται στα εγκλήματα και τις προδοσίες των κομμουνιστών. Προσωπικές μαρτυρίες Στρατιωτικών, θυμάτων που επέζησαν, αυτοπτών μαρτύρων, συγγενών δολοφονηθέντων και φυσικά ιστορικών αναλυτών. Αυτό που έρχεται να προσθέσει και να συνεισφέρει το ανά χείρας βιβλίο είναι οι αποκαλύψεις, που με συντριπτικά στοιχεία, μέσα από τα αρχεία των ίδιων των κομμουνιστών. Αποδεικνύεται η έκταση του βρώμικου και προδοτικού «παιχνιδιού» που έπαιξαν οι κομμουνιστές σε βάρος της πατρίδας μας. Από την συκοφάντηση της πολεμικής προσπάθειας της Ελλάδας, που την χαρακτήριζαν «ιμπεριαλιστική» και την ανύπαρκτη αντίστασή τους στην διάρκεια της κατοχής.
  Αυτά είναι τα λιγότερο μεμπτά, αν μας επιτρέπεται η έκφραση. Ακολουθούν η εξόντωση των Εθνικών Ανταρτικών Ομάδων και οι προδοτικές συμφωνίες και συμμαχίες με τους σφαγείς του Ελληνικού λαού, Βούλγαρους. Και φυσικά η προσπάθεια παράδοσης της Μακεδονίας και της Θράκης στα χέρια τους.

  Ένα βιβλίο που μας δίνει όλες τις πληροφορίες για το πώς σχεδίασαν οι κομμουνιστές τον συμμοριτοπόλεμο, και πως έδρασαν κατά την διάρκεια της κατοχής για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, που αφενός ήταν η δια των όπλων, της βίας και της τρομοκρατίας κατάκτηση της εξουσίας και αφετέρου ο διαμελισμός της Ελλάδος, Μακεδονία-Θράκη προς όφελος των Βουλγάρων και γενικότερα των Σλάβων κομμουνιστών.
  Ευτυχώς όμως η ψυχή και το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων μαχητών τους χάλασε τα σχέδια.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλετε το βιβλίο από εδώ


  Παλαιότερα άρθρα
  Σήμερα στις 19:00 παρουσίαση του νέου τεύχους του Patria στο βιβλιοπωλείο «Λόγχη»
  Είναι εφικτή η επανελληνοποίηση των τραπεζών;
  Ομιλία Γιάννη Κουριαννίδη για την "Επανελληνοποίηση των τραπεζών"
  Κώστας Κυριακού: Αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο
  Ο Κώστας Κυριακού μιλάει για τα βιβλία του, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:00, στην Λόγχη

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη