ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Η Κατάκτηση του Βερολίνου: μία σπάνια μαρτυρία από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, τον Γιοζεφ Γκαίμπελς

   δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο εδώ

  Το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας δεν κατέκτησε την εξουσία από την μία ημέρα στην άλλη, χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνων. Αγώνων σκληρών και πολλές φορές αιματηρών. Σημαντικό ρόλο, όπως σε όλα τα επαναστατικά κινήματα, παίζει η κατάκτηση της πρωτεύουσας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κόμμα στο Βερολίνο είχε καταρρεύσει και έπρεπε να αναδιοργανωθεί και ο καταλληλότερος για να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν ο Γιόζεφ Γκαίμπελς. Στάλθηκε λοιπόν το 1926 με σκοπό την αναδιοργάνωση του κόμματος και πήγε μόνος του. Μετά από μία σειρά αγώνων και αφού συσπείρωσε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόμματος έδωσε νέα πνοή στο κόμμα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Μία αποστολή που χρειάζονταν κάποιον που να διαθέτει πείσμα πίστη και πάθος γιατί το Βερολίνο είναι μία πολύ δύσκολη περιοχή. Οι Βερολινέζοι δεν αποτελούν μία άμορφη μάζα λαού και μπορείς να την επεξεργαστής εύκολα. Οι Βερολινέζοι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από όλες της επαρχίες της Γερμανίας και ο καθένας θέλει διαφορετικό χειρισμό. Ακόμη στις δυσκολίες πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το 1925 το κόμμα ληταν σε κατάσταση διάσπασης.

  Μέσα από την αφήγηση του ίδιου του πρωταγωνιστή, του Γκαίμπελς, ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί με όλες τις λεπτομέρειες το τι προσπάθειες και θυσίες χρειάστηκαν για να φτάσει το κόμμα στην κατάκτηση της εξουσίας. Τον πρόλογο της ελληνικής εκδόσεως έχει επιμεληθεί ο παλαιός αγωνιστής Θεόδωρος Μανιάτης και σε αυτόν θα βρείτε πολλά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία καθώς και στοιχεία για την προσωπικότητα του Γιόζεφ Γκαίμπελς. Πέραν από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός και το αν διάκειται θετικά ή αρνητικά απέναντι στα επαναστατικά κινήματα των αρχών του περασμένου αιώνα, το βιβλίο έχει μεγάλη ιστορική αξία για τον αναγνώστη που επιθυμεί να είναι γνώστης των ιστορικών λεπτομερειών της ταραγμένης εκείνης εποχής. Οι περισσότεροι συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με τον εθνικοσοσιαλισμό έχουν σταθεί και έχουν ρίξει το περισσότερο βάρος στο κομμάτι του πολέμου. Για να φτάσει όμως στο σημείο μία χώρα κατεστραμμένη και ταπεινωμένη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμου που βρίσκονταν στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου με τις βίαιες συγκρούσεις να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της ζωής των Γερμανών, χρειάστηκαν πολλοί και δύσκολοι αγώνες. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ήταν ένας από τους βασικότερους πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης και ήταν αυτός που στάθηκε στο πλευρό του ηγέτη μέχρι το τέλος. Πέραν λοιπόν από την όποια άποψη του αναγνώστη το βιβλίο αυτό αποτελεί, από ιστορική σκοπιά, ένα πλήρες εγχειρίδιο κατανόησης των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο εδώ


  Παλαιότερα άρθρα
  Μεγάλο ενδιαφέρον στο περίπτερο της Λόγχης
  4η Αυγούστου – 21η Απριλίου: Συγκριτική μελέτη
  Νέα κυκλοφορία: Η οικονομία στην Νέα Ευρώπη
  Η Λόγχη στην 3η γιορτή Patria
  Ήταν πρώτη του Απρίλη της ΕΟΚΑ η αρχή…

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη