ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία: «Συναξάρι του Γένους»

  Βιογραφικές αναδρομές ελληνορθοδόξου αυτοσυνειδησίας

  Σε αυτό το καινούριο βιβλίο του Λ. Αλεξάνδρου έχουν συγκεντρωθεί σύντομες κριτικές παραθέσεις του βίου, των ιδεών και του έργου επιφανών πνευματικών προσωπικοτήτων του Νέου Ελληνισμού. Όπως διαβάζουμε στον πρόλογο, «σκοπός αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από την μηναία αρθρογραφία μας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», είναι η προβολή και η ανάδειξη από το ημίφως της ιστορίας, προσώπων ξεχασμένων, πιθανότατα αγνώστων, σίγουρα δε ενοχλητικών, στο σημερινό θλιβερό γίγνεσθαι.
  Πιστεύουμε, ότι η μελέτη, έστω δε και επιφανειακή, του βίου και των ιδεών τους μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια για υπεράσπιση της ελληνορθοδόξου αυτοσυνειδησίας, και μάλιστα σε μια εποχή στην οποία ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα, και φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο εχθρικός σε κάθε τι που χαρακτηρίζει τα υποστατικά ιδιώματα της ελληνικότητος».

  Προσωπικότητες με ελληνικές αξίες
  Οι μορφές με τις οποίες καταπιάνεται το βιβλίο είναι οι εξής: Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, Γεώργιος Βιζυηνός, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Νεοκλής Καζάζης, Ευαγόρας Παλλικαρίδης, Παχώμιος Ρουσάνος, Νικόλαος Λούβαρις, Ελευθέριος Νουφράκης, Κύριλλος Λούκαρις, Παντελής Πρεβελάκης, Ζήσιμος Λορεντζάτος, Μίμης Πιερράκος, Στρατής Μυριβήλης, Αλέξανδρος Τσιριντάνης, Ιωάννης Κονδυλάκης, Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, Νεόφυτος Δούκας, Γιάννης Τσαρούχης, Θεοφάνης ο Κρής, Μάρκος Ρενιέρης, Παύλος Βλαστός, Κωνσταντίνος Οικονόμος, Φώτης Κόντογλου, Γεώργιος Κανδηλάπτης, Γιαννούλης Χαλεπάς, Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου, Ευγένιος Βούλγαρης, Γεώργιος Πλήθων, Κοσμάς ο Αιτωλός, Μανώλης Καλομοίρης, Αναστάσιος Γόρδιος, Γ. Βερίτης, Ιωάννης Χατζηφώτης και ο Γεώργιος Σουρής.

  Είναι βέβαιο ότι με το βιβλίο αυτό καλύπτεται ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία καθώς οι περισσότερες από αυτές τις προσωπικότητες έχουν μείνει ξεχασμένες ή δεν τους έχει δοθεί η αξία που τους αρμόζει. Είναι ένα εγχείρημα που ξεχειλίζει από ελληνικές ιδέες, από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και σκέψης και γι’ αυτό αποτελεί ένα βοήθημα κυρίως για την νεολαία, η οποία δυστυχώς δεν είχε τύχη να γνωρίσει αυτές τις μεγάλες μορφές και να ωφεληθεί από το έργο και την προσφορά τους.

  Επίσης, θα αποτελέσει ένα πνευματικό καταφύγιο για όλους του εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες αλλά και ένα εγχειρίδιο που θα ανοίξει νέους, άγνωστους δρόμους στην γνώση της ελληνικής ιστορίας, λογοτεχνίας, του πολιτισμού καθώς και της ηρωικής παράδοσης του Γένους μας. Το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν ζωντανεύει και γεμίζει με συγκίνηση, γνώση και περηφάνια κάθε έναν που αγαπά την ελληνικότητα και επιζητά μια ουσιαστικότερη προσέγγισή της.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης


  Παλαιότερα άρθρα
  Οι ηθικές δυνάμεις του «ΟΧΙ»
  Σήμερα στις 18:00 στο Αxis radio αφιέρωμα στο "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξά
  Σήμερα στις 18:00 στο Αxis radio αφιέρωμα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
  Σήμερα στις 18:00 στο Αxis radio αφιέρωμα στoν θάνατο του Παύλου Μελά με δώρο 5 DVD της ταινίας
  Σήμερα στις 18:00 στο Axis Radio αφιέρωμα στους Βαλκανικούς Αγώνες

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη