ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Ο Μάνος Χατζηδάκης μιλάει στον «ΕΚ» για το νέο του βιβλίο: τα «Όχι» στους Αμερικάνους έριξαν τον Παπαδόπουλο!

  Την Πέμπτη 23 Απριλίου στην εκπομπή του Νίκου Παπαγεωργίου «Μαύρα γράμματα σε Λευκές σελίδες» στο «Axis radio» προσκεκλημένος ήταν ο συγγραφέας Μάνος Χατυζηδάκης για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λόγχη» «Τα Όχι του Γεωργίου Παπαδοπούλου». Δράττοντας την ευκαιρία η εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" μίλησε μαζί του στον για την περίοδο της 21ης Απριλίου 1967, τον Γ. Παπαδόπουλο, αλλά και την σημερινή κατάσταση.

  Κύριε Χατζηδάκη με αφορμή την έκδοση του νέου σας βιβλίου θα σας θέσουμε κάποια ερωτήματα που πιστεύουμε ότι θα διαφωτίσουν τους αναγνώστες μας για τα τεκταινόμενα την περίοδο της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967. Θεωρείστε από πολλούς και δικαίως ο κατ’ εξοχήν ιστορικός της περιόδου της 21ης Απριλίου 1967. Ποιος ο λόγος της ενασχόλησής σας αυτής και τι πιστεύετε ότι προσφέρει σήμερα στον ελληνικό λαό;
  Το καθεστώς της 21ης Απριλίου, ένα πραγματικά εθνικό καθεστώς, έχει κατηγορηθεί πολλάκις από τους στρατευμένους δημοσιογράφους του συστήματος και τους πολιτικούς της Μεταπολίτευσης. Όσοι από τους ιστορικούς έχουν ασχοληθεί με την περίοδο αυτήν έχουν καταπιαστεί επιφανειακά και μόνον με την επέμβαση του Στρατού και με τις διώξεις που δήθεν υπέστησαν κάποιοι. Η προσφορά των συγγραμμάτων που αφορούν στην 21η Απριλίου, πιστεύω πως έγκειται στο ότι κάνουν γνωστά στον ελληνικό λαό τα πολλά και τεράστια επιτεύγματα του Καθεστώτος και του δίνουν να κατανοήσει το πώς λειτουργούν οι πραγματικοί ηγέτες.

   

  Στο καινούργιο σας βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις «Λόγχη» αναφέρεστε στα «ΟΧΙ», δηλαδή στις αρνήσεις που έφερε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος σε Έλληνες και ξένους κυρίως Αμερικανούς, έπαιξε αυτό κάποιο ρόλο στην ανατροπή του ή όχι;
  Σαφώς και έπαιξε και αυτό αποδεικνύεται για πρώτη φορά με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που παραθέτω στο τελευταίο κεφάλαιο του νέου βιβλίου μου.
  Ο Γ. Παπαδόπουλος έκανε κυριολεκτικά πράξη την διακήρυξή του προς τον ελληνικό λαό τον Ιούλιο του 1973: «Το καθεστώς της κηδεμονίας, της εξαρτήσεως και των υπαγορεύσεων εκ μέρους των ξένων, υπό το οποίον έζησε η Ελλάς από της συγκροτήσεώς της σε ανεξάρτητο κράτος ανήκει πλέον εις το παρελθόν».Όπως θα δει ο αναγνώστης αυτό αφορούσε την κυριαρχία μας στην υφαλοκρηπίδα, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ. Το «ΟΧΙ» στους τότε ισχυρούς της Ευρώπης, τα ανοίγματα προς το Ανατολικό Μπλοκ και την λαϊκή Κίνα, τα επανειλημμένα «ΟΧΙ» προς Τις ΗΠΑ τόσο στην κρίση της Ιορδανίας το 1970 όσο και στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Υπήρξε ο μοναδικός ηγέτης που τον Αύγουστο του 71 απείλησε να εκδιώξει όλες τις βάσεις και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς των ΗΠΑ και ο μοναδικός που με μία υπερήφανη «διακήρυξη ανεξαρτησίας» (όπως την απεκάλεσε ο ξένος Τύπος) παραιτήθηκε από την δωρεάν αμερικανική βοήθεια από την οποία είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από το 1947. Ο αναγνώστης θα δει επίσης έκπληκτος πως ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε ιδέα Ομοσπονδίας ή διχοτομήσεως της Κύπρου και πως κατέστησε την Ελλάδα και την Κύπρο απόρθητες. Θα συνειδητοποιήσει τέλος τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να ανατραπεί. Και ότι η τραγωδία της Κύπρου και το δράμα της Ελλάδας άρχισε μόλις ο Παπαδόπουλος έπεσε.

  Σήμερα που εκβιάζουν τον ελληνικό λαό οι τοκογλύφοι και με συνεργάτη την κυβέρνηση ωθούν τον κόσμο στην εξαθλίωση, υπάρχει κάποιος από τους πολιτικούς με το σθένος του Γ. Παπαδοπούλου να εναντιωθεί στις παράλογες απαιτήσεις τους;
  Δυστυχώς μέχρι σήμερα εγώ δεν έχω διακρίνει κανέναν και πιστεύω ότι ούτε οι υπόλοιποι Έλληνες.

  Ετοιμάζετε κάποιο βιβλίο για το μέλλον; Και αν ναι τι θα είναι αυτό;
  Αν και προτιμώ να μην αποκαλύπτω εκ των προτέρων για τις μελλοντικές μου εκδόσεις δεν αντιστέκομαι να σας προϊδεάσω ότι εργάζομαι ήδη για πολύτομη βιογραφία του Παπαδόπουλου καθώς και για ένα σύγγραμμα που αφορά το Κυπριακό. Περισσότερα  για το έργο και τα επιτεύγματα της 21ης Απριλίου μπορείτε να μάθετε μέσα από τις σελίδες των υπολοίπων συγγραμμάτων βιβλίων μου, «η ιδεολογία της 21ης Απριλίου» και «4η Αυγούστου- 21η Απριλίου Συγκριτική μελέτη».

  Μάνο αφού σε ευχαριστήσουμε θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο σου βιβλίο, αλλά και στα μελλοντικά σου συγγραφικά σχέδια.
  Εγώ σας ευχαριστώ για τον χώρο που μου δίνετε στην πάντα φιλόξενη εφημερίδα σας.


  Παλαιότερα άρθρα
  Σήμερα στις 19:00 παρουσίαση του νέου τεύχους του Patria στο βιβλιοπωλείο «Λόγχη»
  Είναι εφικτή η επανελληνοποίηση των τραπεζών;
  Ομιλία Γιάννη Κουριαννίδη για την "Επανελληνοποίηση των τραπεζών"
  Κώστας Κυριακού: Αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο
  Ο Κώστας Κυριακού μιλάει για τα βιβλία του, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:00, στην Λόγχη

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη