ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Παρουσιάστηκαν τα βιβλία "Λιτόχωρο 1946" και "ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς" σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

  Οι συντελεστές των εκδόσεων «Λόγχη» σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» περνάνε από τα λόγια στις πράξεις. Tον προηγούμενο, παρευρέθησαν στην Θεσσαλονίκη  και στο Λιτόχωρο για να συμμετάσχουν σε πατριωτικές εκδηλώσεις. Το Σάββατο 28 Μαρτίου στους «Δεσμούς Ελλήνων» στην Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Θεοδώρου το οποίο είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του Νίκου Παπακωνσταντίνου του μοναδικού επιζώντα χωροφύλακα από τον σταθμό του Λιτοχώρου ό οποίος δέχτηκε την άνανδρη επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών στις 31 Μαρτίου 1946 σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του τρίτου γύρου της ανταρσίας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο οικοδεσπότης Γιάννης Κουριαννίδης και ο εκπρόσωπος των εκδόσεων Γιάννης Δράκος και ο συγγραφέας Νίκος Θεοδώρου μίλησε για την εμπειρία που απεκόμισε από την συνομιλία του με τον ήρωα Παπακωνσταντίνου στην διάρκεια της συλλογής του υλικού.

  Τιμή στους νεκρούς της Μάχης του Λιτοχώρου
  Την επόμενη ημέρα παρευρέθησαν στο Λιτόχωρο Πιερίας όπου σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην μνήμη των θυμάτων της κομμουνιστικής επίθεσης στον Σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου το 1046 στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μετά την επιμνημόσυνο δέηση ακολούθησαν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από ολόκληρη την Ελλάδα  Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Πιερίας κύριου Αδαμόπουλου Δημητρίου και έκλεισε με την συγκινητική ομιλία του Νικολάου Παπακωνσταντίνου, του μοναδικού επιζώντα από εκείνη την νύχτα της σφαγής.
  Στην συνέχεια ι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατέθεσαν Στέφανα την μνήμη των φονευθέντων Ηρώων και μαζί με τους εκατοντάδες παρευρισκομένους έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

  Παρουσίαση του βιβλίου ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς
  Σε μία επιτυχημένη εκδήλωση στον χώρο των εκδόσεων «Λόγχη» Πινδάρου 12 στην Αθήνα το Σάββατο 7 Μαρτίου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Σπύρου Χατζάρα «ΕΑΜ ΕΛΑΣ  Μελιγαλάς» το οποίο κυκλοφόρησε από τις ομώνυμες εκδόσεις. Απαντώντας στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων ο συγγραφέας παρουσίασε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρασκήνιο της εποχής του συμμοριτοπολέμου, που περιέχονται στο βιβλίο, τα περισσότερα εκ των οποίων ήρθαν για πρώτη φορά στην επιφάνεια. Σε αυτό το βιβλίο θα βρούμε απαντήσεις σε θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία για πέντε, τουλάχιστον δεκαετίες, όπως για την δολοφονία του Μεταξά, για το πώς οι Άγγλοι «σύμμαχοι» εξόπλιζαν και χρηματοδοτούσαν τους κομμουνιστές οι οποίοι επέφεραν πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από όσες η χώρα μας υπέστη στην διάρκεια του πολέμου. Ακόμα για το ποιοι σχεδίασαν τον εμφύλιο, ποιοι διέταξαν και ανέχθηκαν τις σφαγές στον Μελιγαλά παρά τις αντίθετες εγγυήσεις, αλλά ποιοι και κυρίως με ευθύνη ποιών καρπώθηκαν τον ελληνικό χρυσό με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των Γερμανών. Εν ολίγοις πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που πραγματεύεται μία ταραγμένη περίοδο της ιστορίας μας και αξίζει να διαβαστεί.  


  Παλαιότερα άρθρα
  Σήμερα στις 19:00 παρουσίαση του νέου τεύχους του Patria στο βιβλιοπωλείο «Λόγχη»
  Είναι εφικτή η επανελληνοποίηση των τραπεζών;
  Ομιλία Γιάννη Κουριαννίδη για την "Επανελληνοποίηση των τραπεζών"
  Κώστας Κυριακού: Αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο
  Ο Κώστας Κυριακού μιλάει για τα βιβλία του, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:00, στην Λόγχη

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη