ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία: "Η Δεκεμβριανή «επανάσταση» Το χρονικό μιάς τετραετίας ‘41 - ‘45"

  Ένα ντοκουμέντο για  τον «ερυθρό» τρόμο
  Το νέο βιβλίο «Η Δεκεμβριανή “επανάσταση”» αποτελεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τα εγκλήματα του κατ’ επίφασιν «Δημοκρατικού Στρατού» και την προδοτική στάση της ηγεσίας τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παλινωδίες των Βρετανών και οι διαφωνίες τους στην εκτίμηση της κατάστασης, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση των κομμουνιστών, οι οποίοι  εκμεταλλεύτηκαν την ατολμία και την έλλειψη αποφασιστικότητας που έδειξαν οι «Σύμμαχοι». Ταυτόχρονα είναι ένα έπος ηρωισμού και ψυχικού σθένους του Στρατού και του λαού, που με γενναιότητα και απίστευτη καρτερία κράτησαν ελληνική την Πατρίδα μας.  Στις σελίδες του παρουσιάζονται με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του αιματηρού “κόκκινου” Δεκέμβρη.

  Αναφέρονται όλες οι προσπάθειες του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, λόγω της αδιαλλαξίας των κομμουνιστών. Με την ανάγνωση του βιβλίου διαπιστώνουμε το μεγάλο θαυμασμό του συγγραφέα για τις βρετανικές δυνάμεις αλλά και για τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Τσώρτσιλ. Ίσως αυτή να δικαιολογείται λόγω της κρισίμου καταστάσεως και της ανάγκης που είχε η χώρα μας για βοήθεια ώστε να γλυτώσει από τον “ερυθρό” κίνδυνο. Έντεκα χρόνια όμως αργότερα, οι  Άγγλοι ξέχασαν τους διθυράμβους με τους οποίους εγκωμίαζαν τον ελληνικό στρατό και λαό και συμπεριφέρθηκαν με τον σκαιότατο τρόπο που όλοι γνωρίζουμε στους Κύπριους αγωνιστές και στο αίτημά τους για ελευθερία και ένωση με την Ελλάδα. Το σύγγραμμα όμως αυτό, εκτός από τις παλινωδίες των ηγετών του κομμουνιστικού κόμματος και την παράθεση των απίστευτων για πολιτισμένους ανθρώπους, θηριωδιών τους, μας δίνει και το έναυσμα να σκεφτούμε κάποια πράγματα, τα οποία κάποιοι ηθελημένα τα έχουν αφήσει στο περιθώριο της Ιστορίας.  Για παράδειγμα, οι κομμουνιστές που διαλαλούσαν ότι πολέμησαν εναντίον του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας, γιατί με τη στάση τους εμπόδισαν τον Ελληνικό Στρατό να ενωθεί με τις Συμμαχικές Δυνάμεις, από τη στιγμή που η στρατιά του Στρατάρχη Κέσσερλιγκ αντιστεκόταν ακόμα στην Ευρώπη; Οι δε Βρετανοί, αφού είχαν αποφασίσει να κρατήσουν την Ελλάδα έξω από το κομμουνιστικό παραπέτασμα, γιατί δεν έστειλαν εγκαίρως τις απαιτούμενες στρατιωτικές δυνάμεις ώστε  να εξουδετερώσουν τους κομμουνιστές;  Μια άλλη πλάνη στην οποία θέλουν να ρίξουν, ηθελημένα ή όχι τον αναγνώστη οι ιστορικοί που αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι αυτή γύρω από τους «αγνούς» και «ανιδιοτελείς» «αγωνιστές», οι οποίοι προδόθηκαν δήθεν από την ηγεσία τους. Πως είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι που έχουν λάβει γνώση για τα φρικαλέα εγκλήματα, τις πυρπολήσεις σπιτιών και κτηρίων - μόλις που σώθηκε η Ακρόπολη- τις λεηλασίες και το τρομερό παιδομάζωμα, άσχετα με το αν συμμετείχαν οι ίδιοι, να πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο;  Η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο Ελληνικός Στρατός και ο λαός με τις ένοπλες ομάδες που είχε συγκροτήσει για την προστασία του - παρά τα προβλήματα που δημιουργούσε η βρετανική στάση, ίσως γιατί η Ελλάδα έπρεπε να είναι απασχολημένη ώστε να μη συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους νικητές- έδωσε το αίμα του και με υπεράνθρωπες δυνάμεις, έγραψε το έπος της Σχολής Χωροφυλακής  στου Μακρυγιάννη το 1944 και στο Γράμμου - Βίτσι, και η Ελλάδα δεν έπεσε στα νύχια του κομμουνισμού και η περιοχή της, η Μακεδονία, δεν προσαρτήθηκε από τη Βουλγαρία.  Οι εκδόσεις μας αποφάσισαν να προβούν στην  επανέκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, όχι γιατί υιοθετούν μέχρι κεραίας τις απόψεις του συγγραφέα, αλλά γιατί στους δύσκολους καιρούς της πνευματικής παντοδυναμίας της αριστεράς, τέτοια βιβλία δεν πρέπει να λησμονούνται. 
  Περιέχεται 16σελιδο φωτογραφικό παράτημα που απεικονίζεται το κλίμα της εποχής και η τραγωδία που πέρασε η Πατρίδα μας εξ’ αιτίας του κομμουνιστικού μίσους για οτιδήποτε ελληνικό. Επελέγησαν οι χαρακτηριστικότερες, από τις εκατοντάδες που υπάρχουν από εκείνη την περίοδο, ώστε να αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο τι ήταν για την Ελλάδα «Κόκκινος Δεκέμβρης».

  παραγγείλτε το βιβλίο απο εδώ


  Παλαιότερα άρθρα
  Η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Καραμαδούκη «Ελληνική Πολιτεία - Το Καποδιστριακό Πολίτευμα»
  Νέα κυκλοφορία από την Λόγχη: Ιησούς Ναζωραίος, η εξιστόρηση της ζωής Του
  Παρασκευή 28 Ιουνίου, παρουσίαση του νέου βιβλίου «το Καποδιστριακό Πολίτευμα» του Γεωργίου Καραμαδούκη στην Λόγχη
  Έχεις βιβλίο και θες να το εκδώσεις; τώρα μπορείς στην Λόγχη γρήγορα εύκολα οικονομικά
  Προσφορά με 10 ευρώ το βιβλίο «Τα ημερολόγια Τέρνερ»

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη