ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  Νέα κυκλοφορία από την Λόγχη: «Το Κ.Κ.Ε. κατά τον πόλεμον του 1940 και την κατοχή»

  Κυρίως από την μεταπολίτευση και μετά, το 1974, η προπαγάνδα των κομμουνιστών για τα γεγονότα του συμμοριτοπολέμου εντάθηκε κυρίως λόγω της παραχώρησης από την καραμανλική Νέα Δημοκρατία του πεδίου δράσης σε τομείς όπως η παιδεία την οποία κατάφεραν να ελέγξουν σχεδόν ολοκληρωτικά. Κύριο μέλημά τους ήταν η παραποίηση των γεγονότων του συμμοριτοπολέμου. Πως θα γινόταν όμως αυτό; Υπήρχαν τα χιλιάδες θύματα, κυρίως αθώα, οι καταστροφές και οι καταχωρημένες από αυτούς στα έντυπά τους γραπτές αποδείξεις της προδοσίας τους σε Μακεδονία και Θράκη.Ένας τρόπος, υπήρχε, τον βρήκαν και τον εφάρμοσαν χρησιμοποιώντας όχι μόνο τους μηχανισμούς προπαγάνδας που διέθεταν αλλά και την ανοχή, που πολλές φορές άγγιζε τα όρια της συνοδοιπορίας, των αστικών κομμάτων.
  Ο τρόπος αυτός ήταν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτοί ήταν οι ήρωες, αν όχι του πολέμου, τουλάχιστον της εθνικής αντίστασης, ότι αυτοί την δημιούργησαν, ότι αυτοί ήταν η ψυχή της. Όλοι οι άλλοι ήταν προδότες ή το λιγότερο άκαπνοι.
  Και το κατάφεραν με την αμέριστη βοήθεια των αστικών κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, κυρίως της κρατικής Ε.Ρ.Τ. όπου σε εκπομπές, όχι μόνον επετειακές αλλά και σε άσχετες με τα γεγονότα ημερομηνίες εκθείαζαν την προσφορά της αριστεράς στην εθνική αντίσταση όπου φυσικά για τις άλλες ανταρτικές ομάδες ούτε λέξη δεν ακουγόταν.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλετε το βιβλίο από εδώ


  περισσότεραΣε όλα τα περίπτερα για τους αναγνώστες του «ΕΚ»: το 4ο κουπόνι για να αποκτήσετε το δίτομο βιβλίο για την 21η Απριλίου

  Ακόμα μία μεγάλη προσφορά του εβδομαδιαίου, πλέον, «Ελεύθερου Κόσμου». Στο φύλλο του «ΕΚ» που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα θα βρείτε το τέταρτο κουπόνι της προσφοράς συγκεντρώνοντας και τα τέσσερα κουπόνια, δηλαδή με τις ισάριθμες εφημερίδες του Φεβρουαρίου, μπορείτε να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν το δίτομο έργο του Σπύρου Ζουρνατζή «Εναντίον της Κομματοκρατίας».


  περισσότεραΔρέσδη 1945: το έγκλημα των καλών

  Στην επαρχία της Σαξωνίας ευρίσκετο μια πόλη με περίπου 600.000 κατοίκους. Ήταν γνωστή για την μοναδική ομορφιά της και την γοητεία των αναρίθμητων μνημείων της, μουσείων, βιβλιοθηκών, θεάτρων και αιθουσών ζωγραφικής. Η πόλη είχε παράδοση στο λυρικό θέατρο. Στην όπερά της διεύθυναν κατά καιρούς ο Ρίχαρντ Βάγκνερ και ο Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Στα θέατρά της δόθηκαν πρεμιέρες από όπερες του Ρίχαρντ Στράους και άλλων μουσουργών.
  Ήταν η Φλωρεντία του Βορρά, η Βενετία του Έλβα (του ποταμού που την διασχίζει), η πόλη – μουσείο της Γερμανίας. Ονομαζόταν Δρέσδη… Καθώς δεν υπήρχαν ούτε στρατιωτικοί, ούτε βιομηχανικοί στόχοι οι Γερμανοί την κήρυξαν ανοχύρωτη και έτσι απετέλεσε το κέντρο των προσφύγων και των τραυματιών. Είναι χαρακτηριστική μία αεροφωτογραφία της εποχής στην οποία φαίνονται καθαρά οι κόκκινοι σταυροί, ένδειξη νοσοκομείου, στις στέγες πολυάριθμων κτηρίων.


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες