ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

  από το βιβλίο του Λ. Αλεξάνδρου «Συναξάρι του Γένους»

  Κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο αποστολή του Ελληνισμού είναι ο εξανθρωπισμός της οικουμένης. Σε αυτήν ακριβώς την κοσμογόνο διάσταση του Ελληνισμού ξεχωρίζει ο μέγιστος Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (Konstantin Caratheodory). Γεννημένος το 1873 στο Βερολίνο, υπήρξε γόνος της μεγάλης βυζαντινής οικογένειας των Καραθεοδωρή, με καταγωγή από την Θράκη (Βύσσα), και από την πλευρά της μητρός του από την Χίο. Οι πρόγονοί του εργάστηκαν σε υψηλότατες θέσεις διπλωματών στην οθωμανική αυτοκρατορία, πάντοτε με άξονα δράσεως τους την προστασία και προαγωγή του Ελληνισμού. Ο Καραθεοδωρή θεωρείται παγκοσμίως ένας τιτάνας της μαθηματικής επιστήμης, ο οποίος, όπως πλέον αποδέχεται το σύνολο του επιστημονικού κόσμου, υπήρξε ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητος την οποία αντέγραψε από αυτόν ο μαθητής του Albert Einstein.
  Λόγω της οικονομικής ευρωστίας της οικογενείας του και την έμφυτης κλίσεως του στις επιστήμες, είχε την δυνατότητα να φοιτήσει σε φημισμένα σχολεία στο Βέλγιο, όπου και θα διαπρέψει σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς Γεωμετρίας. Το 1891 εισάγεται στην Στρατιωτική Σχολή πολιτικών μηχανικών των Βρυξελλών, πόλη στην οποία ο πατήρ του Στέφανος υπηρετούσε ως πρέσβης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και στην συνέχεια εργάζεται ως επικεφαλής της κατασκευής του φράγματος του Ασουάν στην Αίγυπτο.


  περισσότεραΈνα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: τα πρακτικά της δίκης της 21ης Απριλίου

  Σαράντα τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το Συνταγματικό πραξικόπημα του «εθνάρχη» με το Δ’ Ψήφισμα, βάσει του οποίου ο ηγέτης της 21ης Απριλίου, Γεώργιος Παπαδόπουλος, και οι συνεργάτες του σύρθηκαν σε δίκη από το καραμανλικό καθεστώς λόγω του ότι φοβόταν να αντιμετωπίσει τον Γεώργιο Παπαδόπουλο στον πολιτικό στίβο, έτσι αποφάσισε να τον εξοντώσει, πολιτικά και σωματικά, αυτόν και τους συνεργάτες του.

  τηλεφωνείτε τώρα στο 2103611590 για να αποκτήσετε μια από τις σειρές με το ιστορικό ντοκουμέντο


  περισσότεραΝέα κυκλοφορία βιβλίου: «Η Μεγάλη Ιδέα στον 21ο Αιώνα», του Γεωργίου Μανωλόπουλου

  Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Λόγχη, το βιβλίο του Γεωργίου Μανωλόπουλου «Η Μεγάλη Ιδέα στον 21ο Αιώνα» έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στο πως πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επιθέσεις, μέχρι τώρα σε λεκτικό επίπεδο που δέχεται από τις όμορες με αυτήν χώρες, αλλά και στο πως θα ανατρέψουμε την πτωτική μας πορεία σαν έθνος.

  Το καινοτόμο του βιβλίου είναι το ότι ο συγγραφέας του δεν περιορίζεται σε απόψεις του τύπου: «οι ξένοι δεν μας υποστηρίζουν», «πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά» και άλλα τέτοια παρόμοια που ακούγονται συχνά. «Πιάνει» το ζήτημα από την βάση του και αναλύει, φέρνοντας παραδείγματα άλλων χωρών, το πώς μπορούμε να γίνουμε ξανά μία υπολογίσιμη δύναμη. Όχι μόνο στην χερσόνησο του Αίμου, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή. Η επιστημονικότητα του πονήματος έγκειται στο ότι οι προτάσεις του συγγραφέα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζονται χρόνο, μέθοδο και, το κυριότερο, συνέχεια και συνέπεια από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Μεγάλο βάρος δίνει, ο συγγραφέας, στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και προτείνει λύσεις επ’ αυτού.


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες