ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  30η Νοεμβρίου1938: η δολοφονία του Κορνήλιου Κοντρεάνου, Capitan της Λεγεώνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Σιδηράς Φρουράς

  του Κωνσταντίνου Τσοπάνη
  Δρ του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου

  Τότε λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς, Πάντες ὑμεῖς σκανδαλισθήσεσθε ἐν ἐμοὶ ἐν τῇ νυκτὶ ταύτῃ, γέγραπται γάρ, Πατάξω τὸν ποιμένα, καὶ διασκορπισθήσονται τὰ πρόβατα τῆς ποίμνης·  (Ματθ., ΚΣΤ, 30)

  Τη νύχτα της 29ης προς 30η Νοεμβρίου του 1938, με διαταγή του βασιλέως Καρόλου Β΄, η αστυνομία δολοφονεί τον Capitan Codreanu μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της λεγεωναρικής φωλέας της οποίας ηγείτο. Αφού τους στραγγάλισαν, μετά τους έδωσαν και τη χαριστική βολή κι έτσι το καθεστώς νόμισε πως απαλλάχθηκε μια για πάντα από εκείνον από τον οποίον κινδύνευε περισσότερο. Σε όλα τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπου κρατούντο κατά χιλιάδες οι Λεγεωνάριοι, τα μεγάφωνα διέδωσαν μέσα στη νύχτα ότι «ο Capitan απεπειράθη να αποδράσει και σκοτώθηκε κατά την απόπειρα». «Την αρχική παγωμένη σιωπή διαδέχθηκε ένας θρήνος που σαν χείμαρρος υδάτινος ξεπήδησε από τα στήθη χιλιάδων ανδρών που κρατούντο στη Miercurea Ciuc.


  περισσότεραΠοιά... Black, στην Λόγχη έχουμε White Friday με 30% έκπτωση!

  Ενάντια στην μαυρίλα και στην καταναλωτική μανία εμείς την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου προσφέρουμε όλα τα βιβλία των εκδόσεων Λόγχη και Ελεύθερος Κόσμος με έκπτωση 30%!

  Κάντε τις παραγγελίες σας ακόμη και σήμερα στο 2103611590 και στο www.logxi.com ή από το βιβλιοπωλείο μας Απόλλωνος 3-5, 4ος όροφος στο Σύνταγμα.

  Γιατί το καλό βιβλίο είναι πάντα ενάντια στην μόδα!


  περισσότεραΟ Κωνσταντίνος Τσοπάνης για τον Αντωνέσκου και την Σιδηρά Φρουρά: «Η Λεγεώνα έδωσε πρώτη το σύνθημα της εξέγερσης»

  δείτε περισσότερα και παραγγείλετε το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης

  Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του πρώτου τόμου των απομνημονευμάτων του Χόρια Σίμα, Αρχηγού της Σιδηράς Φρουράς, με τίτλο «Αιχμάλωτοι των δυνάμεων του Άξονος», είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε και τον δεύτερο τόμο που φέρει τον τίτλο «Στρατάρχης Αντωνέσκου και Σιδηρά Φρουρά, Το Εθνικό – Λεγεωναρικό κράτος», μέσω μίας συνέντευξης με τον μεταφραστή του βιβλίου Κωνσταντίνου Τσοπάνη.

  Θα ξεκινήσουμε την συνέντευξη- παρουσίαση αυτού του τόμου με μια ερώτηση πολύ σχετική με το περιεχόμενο του: Τι οδήγησε στη Λεγεωναρική επανάσταση της 6ης Σεπτεμβρίου 1940;
  Οι λόγοι που οδήγησαν ήταν πολλοί. Ωστόσο ο κυριότερος ήταν η επί δεκαετία και πλέον τυραννική καταπίεση, εκ μέρους της βασιλικής δικτατορίας του βασιλέως Καρόλου Β΄, της βουλήσεως του ρουμανικού λαού, ο οποίος σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έφερνε σχεδόν πρώτο κόμμα τη Σιδηρά Φρουρά του Capitan Corneliu Codreanu.


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες