ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: τα πρακτικά της δίκης της 21ης Απριλίου

  Σαράντα τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το Συνταγματικό πραξικόπημα του «εθνάρχη» με το Δ’ Ψήφισμα, βάσει του οποίου ο ηγέτης της 21ης Απριλίου, Γεώργιος Παπαδόπουλος, και οι συνεργάτες του σύρθηκαν σε δίκη από το καραμανλικό καθεστώς λόγω του ότι φοβόταν να αντιμετωπίσει τον Γεώργιο Παπαδόπουλο στον πολιτικό στίβο, έτσι αποφάσισε να τον εξοντώσει, πολιτικά και σωματικά, αυτόν και τους συνεργάτες του.

  τηλεφωνείτε τώρα στο 2103611590 για να αποκτήσετε μια από τις σειρές με το ιστορικό ντοκουμέντο


  περισσότεραΝέα κυκλοφορία βιβλίου: «Η Μεγάλη Ιδέα στον 21ο Αιώνα», του Γεωργίου Μανωλόπουλου

  Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Λόγχη, το βιβλίο του Γεωργίου Μανωλόπουλου «Η Μεγάλη Ιδέα στον 21ο Αιώνα» έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στο πως πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επιθέσεις, μέχρι τώρα σε λεκτικό επίπεδο που δέχεται από τις όμορες με αυτήν χώρες, αλλά και στο πως θα ανατρέψουμε την πτωτική μας πορεία σαν έθνος.

  Το καινοτόμο του βιβλίου είναι το ότι ο συγγραφέας του δεν περιορίζεται σε απόψεις του τύπου: «οι ξένοι δεν μας υποστηρίζουν», «πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά» και άλλα τέτοια παρόμοια που ακούγονται συχνά. «Πιάνει» το ζήτημα από την βάση του και αναλύει, φέρνοντας παραδείγματα άλλων χωρών, το πώς μπορούμε να γίνουμε ξανά μία υπολογίσιμη δύναμη. Όχι μόνο στην χερσόνησο του Αίμου, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή. Η επιστημονικότητα του πονήματος έγκειται στο ότι οι προτάσεις του συγγραφέα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζονται χρόνο, μέθοδο και, το κυριότερο, συνέχεια και συνέπεια από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Μεγάλο βάρος δίνει, ο συγγραφέας, στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και προτείνει λύσεις επ’ αυτού.


  περισσότεραΗ παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Καραμαδούκη «Ελληνική Πολιτεία - Το Καποδιστριακό Πολίτευμα»

  Την Παρασκευή 28 Ιουνίου διεξήχθη στα γραφεία της Λόγχης η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γεωργίου Καραμαδούκη με τίτλο "Ελληνική Πολιτεία - Το Καποδιστριακό Πολίτευμα". Παρά το γεγονός ότι το βιβλίο παρουσιάστηκε εντός του καλοκαιριού και σε περίοδο εκλογών η προσέλευση υπήρξε ικανοποιητική.

  Ο συγγραφέας ανέλυσε τους πολιτειακούς θεσμούς του Καποδιστριακού Πολιτεύματος βάσει των οποίων ο εθνικός κυβερνήτης δημιούργησε κράτος εκ του μηδενός. Ανέφερε πως οι σημερινοί πολιτικοί και το πνευματικό κατεστημένο σκοπίμως δεν ασχολούνται με την ανάδειξη του καποδιστριακού καθεστώτος διότι αν οι λαοί μάθουν πως υπάρχουν και άλλα πολιτεύματα πέραν της δημοκρατίας που ωφέλησαν θα αμφισβητήσουν τον κοινοβουλευτισμό.

   


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες