ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  Δρέσδη 1945: το έγκλημα των καλών

  Στην επαρχία της Σαξωνίας ευρίσκετο μια πόλη με περίπου 600.000 κατοίκους. Ήταν γνωστή για την μοναδική ομορφιά της και την γοητεία των αναρίθμητων μνημείων της, μουσείων, βιβλιοθηκών, θεάτρων και αιθουσών ζωγραφικής. Η πόλη είχε παράδοση στο λυρικό θέατρο. Στην όπερά της διεύθυναν κατά καιρούς ο Ρίχαρντ Βάγκνερ και ο Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Στα θέατρά της δόθηκαν πρεμιέρες από όπερες του Ρίχαρντ Στράους και άλλων μουσουργών.
  Ήταν η Φλωρεντία του Βορρά, η Βενετία του Έλβα (του ποταμού που την διασχίζει), η πόλη – μουσείο της Γερμανίας. Ονομαζόταν Δρέσδη… Καθώς δεν υπήρχαν ούτε στρατιωτικοί, ούτε βιομηχανικοί στόχοι οι Γερμανοί την κήρυξαν ανοχύρωτη και έτσι απετέλεσε το κέντρο των προσφύγων και των τραυματιών. Είναι χαρακτηριστική μία αεροφωτογραφία της εποχής στην οποία φαίνονται καθαρά οι κόκκινοι σταυροί, ένδειξη νοσοκομείου, στις στέγες πολυάριθμων κτηρίων.


  περισσότεραΚαλή χρονιά από τις εκδόσεις Λόγχη

  Οι εκδόσεις Λόγχη εύχονται στο αναγνωστικό τους κοινό και τις οικογένείες τους το 2019 να τους χαρίσει υγεία και ότι άλλο επιθυμούν. Και πάνω από όλα ο νέος χρόνος να φέρει την λύτρωση για την πατρίδα μας.

  Επίσης θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξή σας και θα είμαστε και το 2019 κοντά σας με προσφορές αλλά, κυρίως, με πατριωτικές και ποιοτικές εκδόσεις.


  περισσότεραΚαλά Χριστούγεννα από τις εκδόσεις Λόγχη

  Οι εκδόσεις Λόγχη, εύχονται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο όπου υπάρχει Ελληνισμός, καλά Χριστούγεννα, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες