βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 12,   2ος όροφος Αθήνα
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  Νέα κυκλοφορία από την Λόγχη: «Προς Βορράν»

  Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του δοκιμίου του Ηλία Ι. Κύρου καταλαβαίνει ο αναγνώστης, πόσο συγκλονιστικά επίκαιρο είναι. Ακριβώς επειδή γράφτηκε πριν 58 χρόνια, υπό την προοπτική των ετών διαπιστώνει κανείς την διαχρονική αδυναμία του νεοελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και να προβλέψει τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν στο μέλλον. Με ασυγχώρητη αφέλεια αποδέχεται διαβεβαιώσεις -που ενίοτε είναι πολύ αόριστες και μη αξιόπιστες- κάποιων μεγάλων δυνάμεων και συμπλέει με αυτές, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλίσει ανταλλάγματα. Ακόμη χειρότερα αδυνατεί να αντιληφθεί πότε οι καταστάσεις αλλάζουν και παραμένει προσκολλημένο σε διεθνή δεδομένα που έχουν παύσει να ισχύουν.
  Όπως πολλές φορές συμβαίνει και στα θέματα της εσωτερικής μας πολιτικής, το κράτος μας επιμένει πεισματικά σε ξεπερασμένες μεθοδολογίες και παρουσιάζει αγκυλώσεις που το εμποδίζουν να βαδίσει στο μέλλον.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης


  περισσότεραΠαρασκευή 23 Μαρτίου εκδήλωση στην Λόγχη: «Η επανάσταση του 1821 και οι Μεγάλες δυνάμεις»

  Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Λόγχη» στην οδό  Πινδάρου 12 στην Αθήνα θα γίνει ομιλία του ιστορικού και συγγραφέα Γιώργου Καραμαδούκη με θέμα «Η επανάσταση του 1821 και οι μεγάλες δυνάμεις».
  Θα γίνει αναφορά σε άγνωστες, σε πολλούς, πτυχές της ιστορίας για τη δράση και τα αντικρουόμενα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων της εποχής κατά τη διάρκεια της ελληνικής επαναστάσεως, αλλά και για το πώς αυτές είδαν τον αγώνα των Ελλήνων


  περισσότεραΝέα κυκλοφορία: «Σύντροφοι Επλανήθημεν»: το «χαμένο μυθιστόρημα» για την Οκτωβριανή επανάσταση με πρόλογο του Κωστή Παλαμά

  δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από εδώ

  Ένα βιβλίο χαμένο, ξεχασμένο, παραδομένο στην λήθη της ιστορικής μνήμης, ίσως από αυτούς που δεν θέλουν να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι για την εγκληματική δράση του μπολσεβικισμού όπου γης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΛΟΓΧΗ. Γραμμένο το 1936 από τον Λοχαγό του Πυροβολικού Ελευθέριο Δ. Μιχόπουλο το «Σύντροφοι Επλανήθημεν» δεν είναι ένα συνηθισμένο αντικομμουνιστικό σύγγραμμα. Δεν χρησιμοποιεί ο συγγραφέας τον ξερό καταγγελτικό λόγο απαριθμώντας εγκλήματα, δολοπλοκίες και προδοσίες των κομμουνιστών. Είναι ένα μυθιστόρημα που μας μεταφέρει νοερά από την Ρωσία του Τσάρου στην Ρωσία των μπολσεβίκων.


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες