βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 12,   2ος όροφος Αθήνα
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821 -
You need to upgrade your Flash Player
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 •  
  Προτεινόμενα
  Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
   
  .:logxi on line:.
  Νέα κυκλοφορία: «Εθνικό Κράτος και Δημοκρατία»

  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λόγχη το βιβλίο του Νίκου Παπαγεωργίου «Εθνικό Κράτος και Δημοκρατία», που περιλαμβάνει κριτικά κείμενα απέναντι στις δομές του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και του πολιτικού βίου καθώς και κείμενα που αναλύουν τις ιδεολογικές αρχές του Εθνικού Κράτους και της ιδεολογίας του Εθνικισμού.
  Όπως περιγράφεται στον πρόλογο του βιβλίου: «Σκοπός μας λοιπόν είναι να αποκτήσουν οι Έλληνες εκείνες τις πολιτικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ολοκληρωμένοι πολίτες, ώστε να γνωρίζουν πως θα πρέπει να διοικούν και να διοικούνται, σύμφωνα με τις αρχές του δικαίου. Να είναι σε θέση να γνωρίζουν και να απορρίπτουν εκείνους, που προσπαθούν να τους παρασύρουν σε θέσεις οι οποίες είναι αντίθετες με τα εθνικά ιδεώδη».Ας κοιτάξουμε την αλήθεια
  Ο άξονας του βιβλίου αναπτύσσεται γύρω από το αντιθετικό ζεύγος Εθνικό Κράτος- Δημοκρατία: «Πρέπει επιτέλους να μάθουν οι Έλληνες τι είναι Δημοκρατία και πως λειτουργεί. Τι είναι το Εθνικό Κράτος τι επιδιώκει και ποια είναι η δυναμική του. Πρέπει να γνωρίζουν όλα τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία, όταν ένα πολιτικό καθεστώς βρίσκεται στην εξουσία. Ακόμη πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχουν, και πως ένα καθεστώς μπορεί να χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πρέπει να γνωρίζουν πως πρέπει να κυβερνώνται οι πολίτες. Να μη κοιμόνται τον ύπνο των μακάρων δίχως να αντιδρούν, αλλά να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Όλα τα καθεστώτα είναι καλά όταν ωφελούν τους πολίτες και κακά όταν τους βλάπτουν».


  περισσότεραΝέα κυκλοφορία βιβλίου: «Ο Φασισμός είναι περισσότερο πολιτική θρησκεία»

  Στις μέρες μας, η χρήση του όρου φασισμός είναι εντελώς αυθαίρετη, με αποτέλεσμα ο καθένας να την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, μέσα σε ένα πεδίο ακαθοριστίας και γενίκευσης. Όλοι μπορούν να είναι «φασίστες» ανάλογα με τους σκοπούς των κατηγόρων τους. Έτσι, κρίνεται αναγκαία η καινούρια έκδοση από τις εκδόσεις Λόγχη του βιβλίου του σημαντικού ιστορικού Volpe ούτως ώστε να τεθεί το ζήτημα στην σωστή του βάση. Είναι μια πράξη αντίθετη στην παραπληροφόρηση και στην πνευματική ασυδοσία που επικρατεί. Η Ιστορία του Φασιστικού Κινήματος του Volpe, μαζί με το βιβλίο ο Φασισμός και οι ιδεολογικαί του βάσεις του Γεώργιου Παμπούκα και το Κορπορατιβιστικό Κράτος, απότελούν μια τρίλογία μέσω της οποίας ο απροκατάληπτος αναγώνστης μπορεί να εξαγάγει χρήσιμα και καίρια συμπεράσματα για το ιστορικό φαινόμενο του Φασισμού και να συμπεράνει τους λόγους για τους οποίους κατέληξε η έννοια αυτή να χρησιμοποιείται σήμερα με αυτόν τον τρόπο.

  παραγγείλτε τώρα το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης.


  περισσότεραΠαρουσιάσθηκε στην Αθήνα το νέο βιβλίο του Γεώργιου Καραμαδούκη

  Το Σάββατο 29 Απριλίου έγινε στον χώρο των εκδόσεων «Λόγχη» η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμαδούκη «1453-2010 Συνοπτική Ιστορία της Νεώτερης και Σύγχρονης Ελλάδος» η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική, κυρίως των νέων, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία.

  Ο συγγραφέας,  έχει συγγράψει ένα εύχρηστο εγχειρίδιο για την εκμάθηση και κατανόηση των γεγονότων από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι το 2010. Όπως εξήγησε και ο ίδιος στην παρουσίαση του βιβλίου του δεν υπεισέρχεται σε λεπτομερή ανάλυση των γεγονότων γιατί αυτό αφορά περισσότερο ανθρώπους που ασχολούνται επιστημονικά με το αντικείμενο της ιστορίας. Εδώ ο αναγνώστης θα βρει την παράθεση των γεγονότων μαζί με την ιστορική κρίση του συγγραφέα που παρατίθεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

  παραγγείλτε τώρα το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης

   


  περισσότερα
  Νέες Κυκλοφορίες