Νέα κυκλοφορία: Il Duce Η Ιστορία του Φασισμού χωρίς λογοκρισία

Tο βιβλίο Il Duce του Κωνσταντίνου Τσοπάνη για τον Μπενίτο Μουσσολίνι, είναι το πιο εμβριθές ίσως σχετικό πόνημα που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στα ελληνικά. Δεν πρόκειται για μια απλή βιογραφία, αλλά για ένα πανόραμα ιστορίας και ιδεών που έχει ως στόχο, από την μια την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη παρουσίαση της μορφής του Ιταλού ηγέτη και από την άλλη, την κατανόηση μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου που επηρέασε και την Ελλάδα.

Με αναλυτικό και εύληπτο τρόπο για τον Έλληνα αναγνώστη παρουσιάζονται όλες οι πτυχές της ιστορίας και της προσωπικότητας του Μουσσολίνι από τα νεανικά του χρόνια μέχρι την άνοδο στην εξουσία και έπειτα την αιματηρή του πτώση.

Σχοινοβατώντας πάνω σε ένα πολύ λεπτό σκοινί, προσπαθήσαμε με αντικειμενικότητα και κυρίως χωρίς εμπάθεια να φωτίσουμε όλες τις πλευρές του ανθρώπου που χάραξε βαθιά την πορεία του στον δρόμο της Ιστορίας και ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον πόλεμο και την καταστροφή στην Ελλάδα.

Οι εκδόσεις Λόγχη θέλοντας να μείνουν μακριά από πολιτικές προκαταλήψεις κάθε είδους αλλά και παράλληλα στοχεύοντας στην πληρέστερη ιστορική γνώση, συμπληρώνουν με το βιβλίο αυτό μια σειρά πέντε βιβλίων αναφορικά με το φασιστικό φαινόμενο που απαρτίζεται από τα εξής έργα:

Νέα κυκλοφορία: Il Duce Η Ιστορία του Φασισμού χωρίς λογοκρισία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω