Τα «Απομνημονεύματα» του Στρατηγού Γρίβα στα ρώσικα έγιναν Bestseller

Ο ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος «Totemburg» εκτύπωσε ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία της κυπριακής ιστορίας.
Το βιβλίο ξεκινάει με μία μικρή βιογραφία του αρχηγού του αγώνα της ΕΟΚΑ. Η τελευταία έκδοση του βιβλίου είχε γίνει το 1965 από τον δημοσιογράφο των Cyprus Times, Τσάρλς Φόλεϋ.
Τα «Απομνημονεύματα του στρατηγού Γρίβα» είναι ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και με πολλές φωτογραφίες. Η μετάφραση έγινε από την επαγγελματία μεταφράστρια Ναταλία Χολμογκόροβα και από την ιστορικό και επιστημονική διορθώτρια Λίντια Αρντάμοβα.
Το βιβλίο περιέχει καταλόγους και ντοκουμέντα μερικά από τα οποία μεταφράστηκαν για πρώτη φορά στα ρωσικά όπως η προετοιμασία για την έναρξη του αγώνα, το πρώτο επαναστατικό φυλλάδιο της ΕΟΚΑ, το φυλλάδιο για την κατάπαυση του πυρός κ.α.
Στην Αγγλία το βιβλίο έχει εξαντληθεί και τα λίγα αντίτυπα που έμειναν πουλιούνται προς 150 λίρες Αγγλίας.
Στην Κύπρο το βιβλίο πωλείται από τα βιβλιοπωλεία Κυριάκου στη Λεμεσό και Ελλάς στην Λευκωσία. Μερικά αντίτυπα υπάρχουν στο μουσείο του Διγενή στη Λεμεσό και του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά.
Οι εκπρόσωποι του εκδοτικού οίκου «Τότεμπουργκ» τονίζουν πως «για τον μέσο ρώσο τουρίστα η Κύπρος είναι ένας προορισμός για παραλίες, ήλιο και για θρησκευτικά προσκυνήματα. Όμως υπάρχουν και τα μνημεία που έχουν σχέση με τον επαναστατικό αγώνα για την ελευθερία. Θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε ένα ρεύμα τουριστών που θα επισκέπτονταν τα μνημεία και τα μουσεία της ΕΟΚΑ. Το βιβλίο θα ήταν χρήσιμο και για τους πολλούς ρώσους που κατοικούν στην Κύπρο γιατί θα τους βοηθήσει να καταλάβουν την κουλτούρα, την ιστορία και τους ανθρώπους της Κύπρου».

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος οι εκπρόσωποι του εκδοτικού οίκου «Τότεμπουργκ» σκέφτονται να εκδώσουν και άλλα βιβλία σχετικά με την ΕΟΚΑ.

Τα «Απομνημονεύματα» του Στρατηγού Γρίβα στα ρώσικα έγιναν Bestseller

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω