«Γιατί έγινε η Επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967», μέσα από ένα μοναδικό λεύκωμα

Πέρασε μισός αιώνας και συγκεκριμένα 54 χρόνια, από το πρωινό της 21ης Απριλίου 1967 όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας υπό την ηγεσία Συνταγματαρχών, παραμέρισε, κατήργησε τους πολιτικούς, κατέλαβε την εξουσία και τη διακυβέρνηση της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα καταργήθηκαν καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, συγκέντρωσαν στα χέρια τους όλη την εξουσία. Η Επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967 ανήκει πλέον στις σελίδες της Ιστορίας.
Γεγονός είναι ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της Ελληνικής κοινωνίας. Οι επεμβάσεις τους στα πολιτικά και όχι μόνο θέματα της χώρας είναι ένα γεγονός. Πολλά τα παραδείγματα. Η πολιτική είναι ένα φαινόμενο όπου εμφανίζονται όλα τα πάθη και τα μίση των πολιτικών που διχάζουν το λαό. Η επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική προκαλεί τη μήνη των πολιτικών, διότι θίγει αφενός τα συμφέροντα τους, αφετέρου σταματά τις φιλοδοξίες τους, αλλά και τους ιδεολογικούς φανατισμούς των πολιτών.

Την 21η Απριλίου 1967 ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος και η υπόλοιπη ομάδα των αξιωματικών συνεργατών του κατέλαβαν την εξουσία επαναστατικώ δικαίω, την οποία άσκησαν μέχρι την 25η Νοεμβρίου 1973. Από την επομένη η Επαναστατική Κυβέρνηση ξεκίνησε το έργο της αναδημιουργίας της χώρας. Τα πολιτικά πάθη σίγησαν οι οχλοκρατικές διαδηλώσεις που είχαν οδηγήσει την χώρα στο χείλος του γκρεμού και τα νύχια του κομμουνισμού σταμάτησαν. Ο Ελληνικός λαός υπό την καθοδήγηση της Επαναστατικής Κυβερνήσεως αφοσιώθηκε στην αναδημιουργία της χώρας. Και πράματι εντός μίας εξαετίας συνέβη το οικονομικό και κοινωνικό θαύμα, που είχε να συντελεστεί από την απελευθέρωση μέχρι τότε.
Δυστυχώς το δημιουργικό αυτό έργο διακόπηκε από το περίεργο ή άφρον πραξικόπημα του Ταξιάρχου Δημητρίου Ιωαννίδη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά εθνικά προβλήματα, όπως το Κυπριακό και η τότε ηγεσία του στρατεύματος να παραδώσει την εξουσία στους πολιτικούς, που πριν την 7ετία είχαν καταργήσει. Αμέσως ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών όχι μόνο εναντίον των αξιωματικών, αλλά και εναντίον όλων όσων συνεργάστηκαν με το επαναστατικό καθεστώς για το καλό της πατρίδος.

Η λεγόμενη Μεταπολίτευση επέπεσε σαν θύελλα στη χώρα. Αμέσως ξεκίνησαν ο διχασμός του λαού λόγω των πολιτικών παθών και η διαφθορά συνειδήσεων. Κομματικοποίησαν την νεολαία, διέλυσαν την εκπαίδευση, καθημερινή δημαγωγία σε βάρος του λαού, και η κλεπτοκρατία έζησε ημέρες δόξης. Τελικά η χώρα και ο λαός οδηγήθηκαν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην εθνική ταπείνωση. Η πατρίδα παραδόθηκε με τους αλόγιστούς δανεισμούς σε ξένα οικονομικά συμφέροντα, σε μνημόνια και το χειρότερο όλων, την υποθήκευσαν για εκατό χρόνια στους τοκογλύφους δανειστές μας. Αυτή είναι η αληθινή Ιστορία. Αναδημιουργία από την πλευρά των Συνταγματαρχών, κοινωνική και οικονομική καταστροφή από την πλευρά των πολιτικών.

«Γιατί έγινε η Επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967», μέσα από ένα μοναδικό λεύκωμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω